Nederlands Engels Duits Frans

Salixkwekerij Bontekoe
 

Specialist in de teelt van Salix
 

Salixkwekerij Bontekoe is al bijna dertig jaar volledig toegewijd aan Salixteelt. Op verschillende locaties in Boskoop en Hazerswoude-dorp worden diverse variëteiten gekweekt. De hoofdsoorten zijn Salix Integra Flamingo en Salix Caprea Kilmarnock. De Salix Integra Flamingo is het paradepaardje. Deze variant komt voort uit de Hakuro Nishiki, is kwekers- rechterlijk beschermt en wordt elk jaar succesvoller. Ook beschikbaar op gevlochten- of spiraalstam voor extra exclusiviteit.

Overige soorten zijn Salix Repens Iona, Arbuscula, Repens Voorthuizen, Helvetica, Gracilistyla Melanostachys (Kurome), Mount Aso, Kilmarnock en de Tetrapla. Enkele variëteiten worden gekweekt op een stam 30 of 40 en verhandeld als ‘Patio Salix’. Uiterst geschikt in de aanloop naar de paasdagen en in het katstadium héél leuk voor op de vensterbank.

In 2011 is voor het eerst de ‘winter willow’ ofwel de mini-knotwilg geïntroduceerd. Deze wilg op stam wordt versierd met verschillende zakjes vogelzaad.

Lees meer over ons assortiment of bekijk direct de voorraad en actuele stadia op FloraXchange.

 

Het bedrijf
 

Alle Salix worden op een ambachtelijke manier op stammen geënt en zorgvuldig afgekweekt. De potmaten variëren van één liter tot zeven liter containers. Door het ‘ogen’ van de stammen, is er gegarandeerd geen wildopslag op de stammen te vinden. Snel en vakkundig orders afleveren is geen probleem. Met ca. 4000 m3 eigen koelruimte is het mogelijk de bomen in het juiste stadium af te leveren. Naar de wensen van de klant kunnen verschillende combinaties worden gemaakt voor bestellingen.

Nieuws

15-04-2017Assortimentsuitbreiding
Lees meer...

Aanbieding


Leuk geprijsde Flamingo 2 liter struiken met roze pot!

Bel Han voor meer informatie:
06-13306402


2L struik RP web
2L struik RP web