Nederlands Engels Duits Frans

Welkom 
Salixkwekerij Bontekoe is gespecialiseerd in de teelt van Salix. Op verschillende locaties in Boskoop en Hazerswoude-dorp worden diverse variëteiten gekweekt. De hoofdsoorten zijn Salix Integra Flamingo en Salix Caprea Kilmarnock. De Salix Integra Flamingo is het paradepaardje. Deze variant komt voort uit de Hakuro Nishiki, is kwekers- rechterlijk beschermt en wordt elk jaar succesvoller.

Overige soorten zijn Salix Repens Iona, Arbuscula, Repens Voorthuizen, Helvetica, Kurome en de Subopposita. Deze worden voornamelijk gekweekt op een stam 30 en verhandeld als ‘Patio Salix’. Uiterst geschikt in de aanloop naar de paasdagen en in het katstadium héél leuk voor op de vensterbank.

In 2011 is voor het eerst de ‘winter willow’ ofwel de mini-knotwilg geïntroduceerd. Deze wilg op stam wordt versierd met verschillende zakjes vogelzaad.

Een ander exclusief product is de gevlochten stam van Salix integra Flamingo.

Alle Salix worden op een ambachtelijke manier op stammen geënt en zorgvuldig afgekweekt. De potmaten variëren van één liter tot zeven liter containers. Door het ‘ogen’ van de stammen, is er gegarandeerd geen wildopslag op de stammen te vinden.

Snel en vakkundig orders afleveren is geen probleem. Met ca. 4000 m3 eigen koelruimte is het mogelijk de bomen in het juiste stadium af te leveren. Naar de wensen van de klant kunnen verschillende combinaties worden gemaakt voor bestellingen.


  

Nieuws

02-07-2014Data Plantarium 2014
Op 27 t/m 30 augustus bent u weer van harte welkom in onze stand ... Lees meer...
27-08-2013Uitbreiding assortiment
Bezoekers van het plantarium hebben het al kunnen zien: het assortiment kat... Lees meer...
12-07-2013Data plantarium 2013
Op 21 t/m 24 augustus bent u weer van harte welkom in onze stand op het Pla... Lees meer...

Aanbieding


De Salix Flamingo stam 40 is op het moment prachtig van kleur.
   
Salix Integra Flamingo


Tuin laden: €2,70
Geleverd: €3,00 Meerprijs roze pot:  €0,20

Flamingo stam 40
Flamingo stam 40