Over het bedrijf

Home > Over het bedrijf

Passie voor Salix

Salixkwekerij Bontekoe is al meer dan dertig jaar volledig toegewijd aan de teelt van Salix op stam. Op verschillende locaties in Boskoop en Hazerswoude-dorp worden diverse variëteiten gekweekt. De hoofdsoorten zijn Salix integra Flamingo en Salix caprea Kilmarnock. De Salix integra Flamingo is het paradepaardje. Deze variant komt voort uit de Hakuro Nishiki, is kwekersrechterlijk beschermd en wordt elk jaar succesvoller. Ook exclusief beschikbaar als gevlochten- of als spiraalstam. Bekijk het gehele assortiment.

Werkwijze

Alle Salix worden op een ambachtelijke manier op stammen geënt en zorgvuldig afgekweekt. De potmaten variëren van één liter tot zeven liter containers. Door het ‘ogen’ van de stammen, is er gegarandeerd geen wildopslag op de stammen te vinden. Snel en vakkundig grote of kleine orders afleveren is onze specialiteit. Met ca. 3000 m3 eigen koelruimte is het mogelijk de bomen in het juiste stadium af te leveren. Naar de wensen van de klant kunnen verschillende combinaties worden gemaakt voor bestellingen.

Energieneutraal

Salixkwekerij Bontekoe is vanaf de zomer 2019 energieneutraal. De gasaansluitingen zijn afgesloten en onze zonnepanelen wekken zelfs meer energie op dan we gebruiken. Onze 8 ha met CO2-slurpers en fijnstof-afvangers maakt van ons bedrijf een duurzaamheids-topper! Daarnaast gebruiken we geen bestrijdingsmiddelen tegen onkruid. Al onze planten worden afgedekt met kokosmatjes zodat we geen last hebben van mos en onkruid en onze klanten schone en vitale planten ontvangen.

Geschiedenis

In 1980 startte Peter Bontekoe op het land van zijn vader met een zeer gevarieerd aanbod. In 1990 werd het besluit genomen volledig over te stappen op de monocultuur van Salix. Hierbij werd de nieuwe naam 'Salixkwekerij Bontekoe' aangenomen. Het bedrijf is inmiddels vier maal zo groot geworden en meet ruim acht hectare.

Locaties

De hoofdlocatie van Salixkwekerij Bontekoe bevindt zich in Boskoop op De Oude Wijk 5. In Hazerswoude-Dorp zijn twee locaties te vinden op Loeteweg 39 en Burgemeester Smitweg 99. Elke locatie heeft een eigen segment. Zo worden de struiken en Patio Salix-varianten gekweekt op de Oude Wijk, 60- en 80-cm stammen op de Loeteweg en de meterstammen op de Burgemeester Smitweg.

Certificaten

Salixkwekerij Bontekoe is MPS GAP en GlobalG.A.P.-gecertificeerd. Met MPS GAP bieden we transparantie in onze bedrijfsprocessen en voldoen we zichtbaar aan de gestelde regels. GLOBALG.A.P Risk Assessment on Social Practice (GRASP) minimaliseert de sociale risico's voor onze werknemers.

Exclusieve soorten

Salix integra Flamingo

De gepatenteerde Salix integra Flamingo is in mei 1996 ontdekt als gemuteerde plant in een populatie van de Hakuro Nishiki cultivar. De plant viel voornamelijk op dankzij haar roze/rode kleur uitloop van groen tot groenwit gekleurde bladeren, de dikke roze tot roodgekleurde stengels, smallere bladeren en haar goede weerstand tegen zon.

Duurzaamheid en milieu

MPS GAP certificering

Salixkwekerij Bontekoe is MPS GAP gecertificeerd. Hiermee bieden we transparantie in onze bedrijfsprocessen en voldoen we aan alle regels.

Werknemerszekerheid

GRASP certificaat

GLOBALG.A.P Risk Assessment on Social Practice (GRASP) minimaliseert de sociale risico's voor onze werknemers.